Macaroane milaneze

May 28, 2014 - Paste

Ingrediente
  • 650 g macaroane
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 200 g sunca presata
  • 500 g sos tomat
  • 20 g sare
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Cascavalul se curata de coaja si se rade. Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa 15 minute, se trec prin jet de apa rece si se mentin la cald.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in unt (50 g), se adauga sunca, sare, sos tomat si se continua fierberea circa 10 minute. In momentul servirii, macaroanele se stropesc cu unt topit (100 g) si se amesteca cu compozitia de ciuperci, sunca si sos.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou fierbinte sau farfurie calda. Se serveste fierbinte, cu cascaval ras deasupra.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri