May 28, 2014 - Paste
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Cascavalul se curata de coaja si se rade. Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa 15 minute, se trec prin jet de apa rece si se mentin la cald.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in unt (50 g), se adauga sunca, sare, sos tomat si se continua fierberea circa 10 minute. In momentul servirii, macaroanele se stropesc cu unt topit (100 g) si se amesteca cu compozitia de ciuperci, sunca si sos.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou fierbinte sau farfurie calda. Se serveste fierbinte, cu cascaval ras deasupra.