May 28, 2014 - Paste
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata si se rade. Se prepara sosul tomat, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Din faina, oua, apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare. Ceapa si ciupercile se inabusa in ulei. Se adauga sare si piper. Din aluatul obtinut, se intind foi care se taie in fasii dreptunghiulare in lungime de circa 4 cm. Compozitia din ceapa si ciuperci se asaza peste foile taiate, care se acopera cu alta foaie. Se prezeaza marginile foilor de aluat pentru lipire si se taie cu rondeaua. Raviolii obtinuti se introduc la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere se strecoara, se asaza in tava, se adauga sos tomat, cascaval ras si se introduc la cuptor 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.