Taitei de casa

May 7, 2014 - Paste



Ingrediente
  • 750 gr faina
  • 400 gr oua
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina se asaza pe o planseta. In mijloc, se adauga oua, sare si circa 125 ml apa. Se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta moale. Se portioneaza in bucatati egale, circa 4-6 bucati la o portie si se lasa in repaus timp de 10 minute ; se ruleaza si se taie in functie de preparatul la care se folosesc. Taiteii obtinuti se scutura de faina si se pastreaza la loc uscat.

Se folosesc la diferite preparate culinare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri