Taitei din cartofi

May 7, 2014 - Paste




Ingrediente
  • 2,5 kg cartofi
  • 900 gr faina
  • 250 gr oua
  • 50 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Cartofii se amesteca cu faina, oua si sare. Se obtine un aluat din care se taie bucati cu lungimea de 5 cm si cu diametrul de circa 1 cm. Se introduc in apa cu sare si se fierb.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald la diferite preparate.

  • produs finit 3 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri