Concurs “Salata celebra”: Salata cu sunca si oua

May 2, 2009 - Salate

“Am sa va prezint si eu salata mea preferata, pe care o prepar foarte des. :)”, spune Daniela.

Ingrediente
  • - 2 bucati salata verde (creata sau normala)
  • - 3 legaturi de ridichi
  • - 2 legaturi ceapa verde
  • - 2-3 castraveti
  • - 3-4 rosii (pentru un aspect mai interesant puteti folosi rosii cherry - galbene si rosii)
  • - cateva feliute de branza de vaci sau branza Feta
  • - 100 gr masline verzi
  • - 3-4 felii de sunca de Praga
  • - 2 oua fierte
  • Pentru dressing:
  • - ulei de masline
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare
  • - piper
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau se rupe in bucati, dupa preferinte. Eu prefer sa o toc. Ridichiile, ceapa, castravetii si rosiile se taie si ele, dar in feliute subtiri. Toate acestea se pun intr-un bol, iar peste ele se adauga branza de vaci, taiata in cubulete, sunca de Praga, la fel taiata in cubulete si maslinele verzi. Cele 2 oua se fierb tare si se folosesc pentru decor, sau se pot pune si in salata.
Toate ingredientele se amesteca bine si apoi se adauga dressingul, facut din ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si condimentat dupa gust, cu sare si piper. Se serveste imediat. Pofta buna!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri