Salata din cartofi cu maioneza (cehoslovaca)

Jun 13, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 1,3 kg cartofi
  • 250 g castraveti murati
  • 200 g ceapa
  • 10 g zahar
  • 250 g oua
  • 30 ml otet 9 grade
  • 1 g piper macinat
  • 400 g maioneza
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurg de apa, se racesc, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Castravetii se curata de coaja si seminte si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii

Maioneza se amesteca cu cartofi, castraveti, ceapa, oua (150 g), sare, piper, otet, zahar.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau salatiera, cu decor din felii de ou deasupra. Se serveste rece.

  • Gramaj produs finit: 2,5 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri