Salata din legume cu carne (cehoslovaca)

Jun 13, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 240 g carne de porc calitatea I
  • 240 g carne de vita calitatea I
  • 140 g sunca presata
  • 800 g cartofi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g salata verde
  • 5 g zahar
  • 50 g smantana
  • 5 ml otet 9 grade
  • 50 g lamaie
  • 250 g maioneza
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge de apa, se raceste si se taie felii subtiri. Sunca se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja, se taie felii. Telina se curata, se spala si se taie felii subtiri. Salata verde se curata, se desfac frunzele si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Lamaia se spala si se extrage sucul. Otetul se dilueaza cu putina apa.

Tehnica prepararii

Carnea, sunca, cartofii, telina se amesteca cu sare, zahar, otet, smantana, suc de lamaie si maioneza.

Prezentarea

Preparatul se prezinta in salatiera sau raviera, cu decor din frunze de salata verde, Se serveste rece.

  • Gramaj produs finit: 1,3 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri