May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Carnea de manzat se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma. Dupa fierbere, carnea se raceste si se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte si se taie felii subtiri. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Telina se spala, se curata, se spala si se taie rondele. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Maioneza se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea taiata marunt se amesteca cu castraveti, telina, maioneza, mustar si sare. Se aranjeaza salata pe platou, cu rondele de rosii si marar verde deasupra.
Prezentarea si servirea
Salata se prezinta in salatiera, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.