Salata a la Praga

May 12, 2014 - Salate





Ingrediente
  • 400 g salam vanatoresc
  • 150 g mazare conserva
  • 300 g morcovi
  • 300 g castraveti murati
  • 20 g mustar
  • 50 g patrunjel verde
  • 200 g ardei gras
  • 250 g rosii proaspete
  • 1 g piper macinat
  • 200 g maioneza
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Salamul se curata de membrana si se taie cuburi mici. Morcovii se curata, se spala, se fierb si se taie cuburi. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie in careuri mici. Rosiile se curata, se spala ; jumatate in felii subtiri pentru decor. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Maioneza se amesteca cu salam, morcovi, castraveti, mazare, ardei gras, mustar, piper si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in salatiera, cu decor de rosii si patrunjel verde. Se serveste rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri