Salata berlineza

Jun 13, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 400 g parizer
  • 1 kg cartofi
  • 600 g rosii proaspete
  • 200 g ardei gras
  • 600 g castraveti verzi sau ridichi de luna
  • 5 g zahar
  • 500 g maioneza
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Parizerul se taie cuburi. Cartofii se spala, se fierb in coaja si se taie cuburi. Castravetii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi. Castravetii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi. Ridichile, in cazul folosirii, se spala, se curata, se taie cuburi. Ardeii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Rosiile se curata, se spala, se indeparteaza semintele. Din cantitatea de rosii se fac 10 trandafiri pentru decor, iar restul se taie rondele.

Tehnica prepararii

Parizerul, castravetii sau ridichile, cartofii, ardeii grasi, se amesteca cu maioneza, zahar si sare. Deasupra se asaza rondele de rosii.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor de trandafiri din rosii. Se serveste rece.

  • Gramaj produs finit: 2,2 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri