May 12, 2014 - Salate
O portie: 200gr
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se raceste si se taie cuburi mici.
Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata, se spala. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Gogosarii se curata, se spala si se taie diferite forme pentru decor.
Tehnica prepararii
Jumatatea din cantitatea de maioneza, se amesteca cu mustar, cartofi, castraveti, carne, piper si sare. Salata obtinuta se monteaza pe platou sau in farfurioare. Se orneaza cu restul de maioneza, frunze de patrunjel verde, gogosari si frunze de salata verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste rece.