Salata bulgareasca din ciuperci

Jun 9, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 1,7 kg ciuperci proaspete sau 850 g conserva
  • 100 g ulei
  • 30 g usturoi
  • 50 ml otet 9 grade
  • 2 foi de dafin
  • 40 g patrunjel verde
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata si se spala. Ciupercile conserva, in cazul folosirii lor, se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ciupercile se fierb in apa clocotita cu sare 10 minute. Se adauga piper, foi de dafin si otet (circa 20 ml). Dupa fierbere, se scurg de zeama, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Se amesteca cu usturoi, ulei si otet. Se adauga circa 50 ml din zeama in care au fiert ciupercile.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in salatiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri