Salata de ardei copti si rosii

Jun 9, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 1,4 kg ardei gras
  • 1,250 g rosii proaspete
  • 50 g marar verde
  • 100 g ulei
  • 30 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ardeii de marime egala, se coc pe plita incinsa. Se asaza intr-un vas, se presara cu sare, se acopera vasul si se lasa sa se raceasca. Se curata de pielite, se asaza pe platou sau salatiera. Rosiile se spala si se taie felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Feliile de rosii se asaza deasupra ardeilor, se sareaza. Se adauga ulei si otet si se presara marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau salatiera. Se serveste rece.

  • O portie: ardei gras 75 g, rosii si sos 125 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri