Salata de pasare

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 400 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 650 g cartofi
  • 200 g telina radacina
  • 250 g mere
  • 1 g piper macinat
  • 200 g maioneza
  • 25 g mustar
  • 1 g sare de lamaie
  • 25 g salata verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de pui se curata, se trece prin flacara, se spala. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Merele si telina se curata, se spala , se taie fasii subtiri si se tin in apa rece cu sare de lamaie pentru a nu se oxida. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Maioneza se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Carnea de pui se fierbe in apa clocotita cu sare si se spumeaza. Puiul fiert si racit se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se taie felii subtiri ; se retine o parte din piept pentru decor, care se taie felii subtiri. Cartofii, merele, telina, mustarul, sarea, piperul, carnea de pui, jumatate din cantitatea de maioneza se amesteca usor, pana se omogenizeaza compozitia. Salata se asaza estetic pe platou sau farfurie. Deasupra se asaza feliile de piept si se orneaza cu maioneza, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Prezentarea si servirea

Salata se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde, Se serveste rece.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri