May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Carnea de pui se curata, se trece prin flacara, se spala. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Merele si telina se curata, se spala , se taie fasii subtiri si se tin in apa rece cu sare de lamaie pentru a nu se oxida. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Maioneza se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea de pui se fierbe in apa clocotita cu sare si se spumeaza. Puiul fiert si racit se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se taie felii subtiri ; se retine o parte din piept pentru decor, care se taie felii subtiri. Cartofii, merele, telina, mustarul, sarea, piperul, carnea de pui, jumatate din cantitatea de maioneza se amesteca usor, pana se omogenizeaza compozitia. Salata se asaza estetic pe platou sau farfurie. Deasupra se asaza feliile de piept si se orneaza cu maioneza, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.
Prezentarea si servirea
Salata se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde, Se serveste rece.