Salata de somon cu ananas si legume

Nov 14, 2010 - Salate

Imi place cum se imbina pestele cu fructe si legume. Iata o noua incercare.

Ingrediente
  • 250 g somon
  • un buchet de brocolli
  • jumatate de ardei rosu
  • cateva fire de rucolla
  • salata verde
  • 3 rondele ananas
  • 4 lg suc de portocale
  • 1 lg suc de lime
  • ulei de masline
  • sare
  • busuioc tocat
  • boia de ardei
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Somonul file l-am pus la cuptor cu putin suc de lamaie, busuioc si un praf de sare. Intre timp am desfacut brocolli in buchetele si l-am pus pentru cinci minute intr-un vas cu apa clocotita, dupa ce am oprit focul, ramanand astfel crocant. Ardeiul l-am taiat fideluta, iar ananasul l-am taiat in bucati dupa ce i-am indepartat miezul. Intr-un castron am amestecat sucul de portocale cu cel de lime, uleiul de masline, boiaua, busuiocul si sarea.

Cand somonul e gata se lasa la racit si se taie in bucatele. Buchetelele de brocolli se scurg bine si se lasa la racit si ele. Se pun toate in castronul cu sos: somonul, ardeiul, ananasul, brocolli si se amesteca usor. Se servesc pe un pat de salata.

E superfresh!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri