May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Limba de vita sau porc se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se fierbe cu apa cu sare, piper boabe si foi de dafin. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece si se curata de pielita. Rosiile se spala, se taie rondele si felii pentru decor. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri si se spala din nou. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Lamaile se spala si li se extrage sucul. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Jumatate din cantitatea de limba se taie felii subtiri, iar restul se taie fasii subtiri (julien). Limba taiata fasii subtiri se amesteca cu ceapa, rondele de rosii si ardei gras. Se asaza pe platou si se orneaza cu felii de rosii, de limba si ou. Separat se prepara un sos de lamaie din suc de lamaie, piper macinat, sare, patrunjel verde si se adauga peste salata. Se pastreaza la rece.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.