Salata din cruditati cu limba de vita sau porc

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 1 kg limba de vita sau porc fara slung
  • 500 gr rosii proaspete
  • 300 gr ardei grasi
  • 200 gr ceapa
  • 200 gr oua
  • 200 gr lamai
  • 100 gr patrunjel verde
  • 1 gr piper macinat
  • 1 gr piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 25 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita sau porc se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se fierbe cu apa cu sare, piper boabe si foi de dafin. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece si se curata de pielita. Rosiile se spala, se taie rondele si felii pentru decor. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri si se spala din nou. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Lamaile se spala si li se extrage sucul. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Jumatate din cantitatea de limba se taie felii subtiri, iar restul se taie fasii subtiri (julien). Limba taiata fasii subtiri se amesteca cu ceapa, rondele de rosii si ardei gras. Se asaza pe platou si se orneaza cu felii de rosii, de limba si ou. Separat se prepara un sos de lamaie din suc de lamaie, piper macinat, sare, patrunjel verde si se adauga peste salata. Se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: 150 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri