May 12, 2014 - Salate
O portie: 200 gr
Operatii pregatitoare
Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape si se taie fasii subtiri. Telina se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Varza se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaile se spala ; jumatate din cantitate se taie felii subtiri, iar din restul cantitatii se extrage sucul. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Branza telemea de oi se spala si se rade.
Tehnica prepararii
Legumele taiate si sunca presata se asaza pe platou in straturi alternative suprapuse. Smantana se amesteca cu mustar, piper, suc de lamaie, sare, patrunjel verde obtinand un sos care se adauga peste salata. Deasupra se presara telemea rasa si se executa un decor din felii de rosii, oua si lamaie. Se pastreaza la rece.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.