Salata din cruditati cu sunca si branza telemea

May 12, 2014 - Salate


O portie: 200 gr

Ingrediente
  • 75 gr salata verde
  • 75 gr telina radacina
  • 150 gr morcovi
  • 250 gr ardei gras
  • 500 gr varza alba proaspata
  • 500 gr rosii proaspete
  • 150 gr ceapa
  • 25 gr ardei iute
  • 50 gr patrunjel verde
  • 100 gr lamai
  • 250 gr sunca presata
  • 500 gr oua
  • 250 gr branza telemea de oi
  • 150 gr smantana
  • 25 gr mustar
  • 1 gr piper macinat
  • 50 gr ulei
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape si se taie fasii subtiri. Telina se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Varza se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaile se spala ; jumatate din cantitate se taie felii subtiri, iar din restul cantitatii se extrage sucul. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Branza telemea de oi se spala si se rade.

Tehnica prepararii

Legumele taiate si sunca presata se asaza pe platou in straturi alternative suprapuse. Smantana se amesteca cu mustar, piper, suc de lamaie, sare, patrunjel verde obtinand un sos care se adauga peste salata. Deasupra se presara telemea rasa si se executa un decor din felii de rosii, oua si lamaie. Se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: 200 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri