Salata din fasole boabe

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 1 kg fasole boabe
  • 300 gr ceapa
  • 50 ml otet de 9 grade
  • 100 gr ulei
  • 2 gr piper macinat
  • 50 gr marar verde
  • 25 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece circa 12 ore, se fierbe in apa cu sare. Dupa primele clocote, se indeparteaza lichidul si se schimba cu alta apa fierbinte. Dupa fierbere, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Otetul se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Fasolea se asaza pe platou sau salatiera, se adauga ceapa, otet, sare, piper si ulei; se amesteca bine.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau in salatiera, cu decor din marar verde deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: 200 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri