Salata din fasole verde

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 2,200 kg fasole verde proaspata
  • 50 gr usturoi
  • 50 ml otet de 9 grade
  • 100 gr ulei
  • 50 gr marar verde
  • 1 gr piper macinat
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea verde se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, se indeparteaza lichidul, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati de circa 4 cm. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Otetul se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Fasolea verde se asaza in salatiera. Se adauga usturoi, ulei, otet, piper, sare si se amesteca.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau in salatiera, cu marar verde deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: 200 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri