May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie cuburi. Conopida se curata, se spala si se tine in apa rece cu sare, circa 10 minute. Morcovii se spala, se curata si se spala din nou.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape, jumatate din cantitate se taie fasii subtiri. Rosiile se spala si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Conopida si morcovii se fierb separat in apa cu sare. MOrcovii, dupa fierbere, se racesc si se taie cuburi, iar conopida se desface buchetele si se taie cuburi mici. Fasolea verde se taie bucati mici. Morcovii, cartofii, fasolea se amesteca cu mazarea, conopida, ardeiul gras si salata verde taiata. Din ulei, otet, mustar, sare si piper se prepara sosul, care se adauga peste legume si se amesteca.
Prezentarea si servirea
Salata se prezinta in salatiera, cu decor din frunze de salata verde si felii de rosii. Se serveste rece.