May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se fiert, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Castravetii se spala, se curata de coaja, se taie rondele. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala, se fierb si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala ; jumatate din cantitate se taie marunt, iar restul se lasa frunze pentru decor. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.
Tehnica prepararii
Cartofii, castravetii, ardeii grasi, morcovii, rosiile, patrunjelul verde taiat marunt se amesteca cu sare si maioneza.
Prezentarea si servirea
Salata se prezinta pe platou, cu decor din frunze de patrunjel si felii de ou.