Salata din legume proaspete cu maioneza

May 12, 2014 - Salate


Ingrediente
  • 1,500 kg cartofi
  • 500 gr castraveti proaspeti
  • 300 gr ardei gras
  • 500 gr morcovi
  • 600 gr rosii proaspete
  • 100 gr oua
  • 50 gr mustar
  • 500 gr maioneza
  • 2 gr piper macinat
  • 50 gr patrunjel verde
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fiert, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Castravetii se spala, se curata de coaja, se taie rondele. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala, se fierb si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala ; jumatate din cantitate se taie marunt, iar restul se lasa frunze pentru decor. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii

Cartofii, castravetii, ardeii grasi, morcovii, rosiile, patrunjelul verde taiat marunt se amesteca cu sare si maioneza.

Prezentarea si servirea

Salata se prezinta pe platou, cu decor din frunze de patrunjel si felii de ou.

  • O portie: 300 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri