Salata din rosii (moldoveneasca)

Jun 9, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 1,250 kg rosii proaspete
  • 300 g ardei gras
  • 200 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 25 ml otet 9 grade
  • 50 g marar verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rosiile si ardeii grasi se curata, se spala, se taie in felii rotunde subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele (inele). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Otetul se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Feliile de rosii, ardei gras si ceapa se asaza in salatiera sau raviera si se amesteca cu sare, ulei si otet.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in salatiera sau raviera. Se serveste rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri