Salata din rosii umplute (bulgareasca)

Jun 9, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 1,5 kg rosii proaspete
  • 350 g varza alba
  • 350 g morcovi
  • 75 g ulei
  • 25 g telina frunze
  • 25 g patrunjel verde
  • 100 g lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Se aleg rosii mari, se spala, se taie capacul si se scoate miezul cu o lingurita. Morcovii se curata, se spala, se rad fin. Varza se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Frunzele de telina se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Varza se amesteca cu morcovii, frunze de telina, patrunjel verde, suc de lamaie, ulei si sare. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri