Salata din sfecla rosie

Jun 9, 2014 - Salate

Ingrediente
  • 2 kg sfecla rosie
  • 75 ml otet 9 grade
  • 100 g ulei
  • 100 g hrean
  • 25 g zahar
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Sfecla rosie se spala, se fierbe in apa cu sare, se scoate din lichidul de fierbere, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie felii subtiri cu un cutit riglat. Sfecla se poate coace la cuptor. Hreanul se spala, se curata de coaja, se trece prin jet de apa rece si se rade fin. Otetul se dilueaza cu putina apa.

Tehnica prepararii

Sfecla se amesteca cu hrean, otet, zahar, ulei si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in salatiera sau raviera. Se serveste rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri