Salata din vinete cu rosii

May 12, 2014 - Salate





Ingrediente
  • 2 kg vinete
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 500 g rosii proaspete
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Vinetele se coc pe flacara sau pe plita la foc iute, se racesc, se curata de coaja si se lasa sa se scurga pe un fund de lemn. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Vinetele se toaca cu satar de lemn, se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin, pana se albesc si se adauga sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in salatiera cu decor din rosii. Ceapa taiata marunt se serveste separat sau in salata de vinete. Preparatul se serveste rece.

  • O portie: vinete cu ceapa 110 g, rosii 40 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri