May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Morcovii se spala, se curata, se spala din nou, se fierb, se racesc si se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja ; 3/4 din cantitate se taie cuburi mici si 1/4 se rade. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cand se foloseste mazare proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Gogonele murate se spala si se taie cuburi mici.
Tehnica prepararii
Mazarea boabe fiarta se amestecacu morcovi, cuburi de cascaval, smantana, sare, piper si gogonele.
Prezentarea si servirea
Se prezinta in salatiera sau farfurie, cu cascaval ras deasupra si decor de felii de ou. Se serveste rece.