Salata franceza

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 175 gr cascaval
  • 500 gr mazare conserva sau 800 gr proaspata
  • 700 gr morcovi
  • 200 gr gogonele murate
  • 100 gr oua
  • 1 gr piper macinat
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii se spala, se curata, se spala din nou, se fierb, se racesc si se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja ; 3/4 din cantitate se taie cuburi mici si 1/4 se rade. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cand se foloseste mazare proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Gogonele murate se spala si se taie cuburi mici.

Tehnica prepararii

Mazarea boabe fiarta se amestecacu morcovi, cuburi de cascaval, smantana, sare, piper si gogonele.

Prezentarea si servirea

Se prezinta in salatiera sau farfurie, cu cascaval ras deasupra si decor de felii de ou. Se serveste rece.

  • O portie: 150 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri