Salata italiana

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 400 gr salam
  • 300 gr mazare conserva
  • 300 gr morcovi
  • 300 gr castraveti murati
  • 300 gr maioneza
  • 1 gr piper macinat
  • 25 gr patrunjel verde
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Salamul se curata de membrana ; 50 gr se taie triunghiuri pentru decor si 250 gr se taie fasii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare ; dupa fierbere, se indeparteaza apa si se lasa sa se raceasca ; 50 gr se taie rondele, iar restul fasii subtiri (julien). Castravetii se curata de coaja si seminte ; 50 gr se taie rondele, iar restul se taie marunt. La mazarea conserva se indeparteaza lichidul si se spala in apa rece.

Tehnica prepararii

Cantitatea de salam taiata fasii subtiri se amesteca cu morcovi, mazare, castraveti, sare, piper si jumatate din cantitatea de maioneza. Se asaza pe platou, se orneaza cu maioneza ramasa, salam triunghiuri, rondele de morcovi si castraveti.

Prezentarea si servirea

Se prezinta pe platou sau salatiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.

  • O portie 110 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri