May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Salamul se curata de membrana ; 50 gr se taie triunghiuri pentru decor si 250 gr se taie fasii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare ; dupa fierbere, se indeparteaza apa si se lasa sa se raceasca ; 50 gr se taie rondele, iar restul fasii subtiri (julien). Castravetii se curata de coaja si seminte ; 50 gr se taie rondele, iar restul se taie marunt. La mazarea conserva se indeparteaza lichidul si se spala in apa rece.
Tehnica prepararii
Cantitatea de salam taiata fasii subtiri se amesteca cu morcovi, mazare, castraveti, sare, piper si jumatate din cantitatea de maioneza. Se asaza pe platou, se orneaza cu maioneza ramasa, salam triunghiuri, rondele de morcovi si castraveti.
Prezentarea si servirea
Se prezinta pe platou sau salatiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.