Salata orientala de iarna

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 2,3 kg cartofi
  • 400 g ceapa
  • 400 g castraveti murati
  • 100 g ulei
  • 75 ml otet 9 grade
  • 200 g masline
  • 250 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 200 g gogosari rosii in otet
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa. Gogosarii rosii se curata, se spala, se taie in diferite forme pentru decor.

Tehnica prepararii

Cartofii se amesteca cu castraveti, ceapa, masline, patrunjel verde, ulei, otet si sare.

Prezentarea si servirea

Salata se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de ou fiert si gogosari rosii. Se serveste rece.

  • O portie: 300 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri