May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri (rondele). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare si se taie in sferturi. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa.
Tehnica prepararii
Cartofii, ceapa verde, ridichile, salata si mararul, se amesteca usor impreuna cu sare, ulei si otet. Se asaza estetic pe platou, cu decor de salata verde, masline si sferturi de oua.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat la raviere. Se serveste rece.