Salata orientala de primavara

May 12, 2014 - Salate



Ingrediente
  • 2,300 gr cartofi
  • 250 gr ceapa verde
  • 400 gr salata verde
  • 500 gr ridichi de luna
  • 100 gr marar verde
  • 250 gr oua
  • 150 gr masline
  • 100 gr ulei
  • 75 ml otet de 9 grade
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri (rondele). Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare si se taie in sferturi. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa.

Tehnica prepararii

Cartofii, ceapa verde, ridichile, salata si mararul, se amesteca usor impreuna cu sare, ulei si otet. Se asaza estetic pe platou, cu decor de salata verde, masline si sferturi de oua.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat la raviere. Se serveste rece.

  • O portie:300 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri