Salata orientala de vara

May 12, 2014 - Salate


Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 200 g ceapa
  • 250 g castraveti verzi
  • 250 g ardei gras
  • 100 g masline
  • 100 g patrunjel verde
  • 1 kg rosii proaspete
  • 100 g oua
  • 100 g ulei
  • 50 ml otet 9 grade
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Ceapa se curata, se spala si se taie felii rotunde. Castravetii se spala, se curata de coaja si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Rosiile se spala, se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii

Cartofii se amesteca cu ardei gras, castraveti, jumatatedin catitatea de rosii, patrunjel verde, ceapa, otet, ulei, piper si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezita pe platou sau in raviere, cu decor de rosii, masline si ou. Se serveste rece.

  • O portie: 300 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri