May 12, 2014 - Salate
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii rotunde. Ceapa se curata, se spala si se taie felii rotunde. Castravetii se spala, se curata de coaja si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Rosiile se spala, se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala in apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.
Tehnica prepararii
Cartofii se amesteca cu ardei gras, castraveti, jumatatedin catitatea de rosii, patrunjel verde, ceapa, otet, ulei, piper si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezita pe platou sau in raviere, cu decor de rosii, masline si ou. Se serveste rece.